SIMPOZION INTERNAȚIONAL LA MUZEUL REGIUNII PORȚILOR DE FIER

SIMPOZION INTERNAȚIONAL LA MUZEUL REGIUNII PORȚILOR DE FIER

Academicieni, profesori universitari, reprezentanți ai celor mai importante instituții de cultură din țară și din Serbia participă zilele acestea la ediția a VII-a a Simpozionului Internațional Drobeta, ce se desfășoară la Muzeul Regiunii Porților de Fier.

La conferința care a deschis lucrările simpozionului au participat președintele Consiliului Județean Mehedinți,  Aladin Georgescu, prefectul județului, Alin Isuf și vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă.

“Am participat la conferința care a deschis lucrările simpozionului împreună cu prefectul județului, Alin Isuf și vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă.

Tema este una generoasă care vorbește despre originile noastre, despre moștenirea culturală pe care o avem și este datoria noastră de a o valorifica și dezvolta.

Când vorbim despre patrimoniu cultural și natural, nu putem să nu abordăm această temă ca și reper în viața și dezvoltarea societății în care trăim, dezvoltare pe care ne-o dorim cu toții, fie că suntem oameni de cultură, reprezentanți ai administrației publice locale și județene sau simpli cetățeni.

Patrimoniul reprezintă liantul între trecut și prezent, definește identitatea națională și are o contribuție esențială la dezvoltarea sentimentului de apartenență la națiunea noastră.

Sunt aspecte pe care ne dorim să le transmitem generațiilor viitoare. În acest context, i-am asigurat pe cei prezenți de tot respectul pentru activitatea pe care o desfășoară, pentru că sunt principalii actori care pot sădi în inimile copiilor noștri, sentimentul că avem un trecut glorios și putem avea un viitor strălucit, dacă fiecare dintre noi ne facem meseria cu devotament și implicare!

Le doresc mult succes participanților, în cadrul lucrărilor simpozionului!”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

“Timp de două zile, Severinul nostru drag și încărcat de istorie este gazda unui eveniment de excepție. Academicieni, profesori universitari, reprezentanți ai celor mai importante instituții de cultură din țară și din Serbia participă zilele acestea la ediția a VII-a a Simpozionului Internațional Drobeta, ce se desfășoară la Muzeul Regiunii Porților de Fier.

Am participat astăzi, cu emoție, alături de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și prefectul județului – Alin Isuf, la conferința care a deschis lucrările simpozionului.

Tema este una generoasă, iar atunci când vorbim despre istoria acestor locuri ne simțim copleșiți de semnificația și încărcătura ei. Vorbim despre origini, dar și despre moștenirea culturală pe care o avem și este datoria noastră de a o valorifica și dezvolta.

Despre patrimoniul cultural și natural, trebuie spus că tema are o importanță majoră în viața și dezvoltarea societății în care trăim, iar protejarea și conservarea acestui patrimoniu vă rămâne o procupare de credință pentru noi cei care reprezentantăm la nivel înalt administrația publică locală.

Patrimoniul reprezintă liantul între trecut și prezent, definește identitatea națională și are o contribuție esențială la dezvoltarea sentimentului de apartenență la națiunea noastră.

Doresc succes deplin lucrărilor Simpozionului Internațional DROBETA!” a comunicat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (1 )