Se majorează indemnizaţia de șomaj

Se majorează indemnizaţia de șomaj

Deputaţii au aprobat, ieri, 7 septembrie, un proiect de lege care prevede majorarea indemnizaţiei de şomaj de la 395 de lei în prezent, la 525,5 lei. Această creștere este dată de creșterea procentului din valoarea indicatorului social de referinţă (ISR) după care se calculează indemnizația de la 75% la 100%. De această indemnizaţie vor beneficia, potrivit legii, „persoanele care au un stagiu de cotizare de cel puțin un an”.

Propunerea legislativă a fost adoptată de senatori, deja de acum doi ani, Camera Deputaţilor a avut votul decisiv. Urmează să fie semnată de preşedintele Klaus Iohannis și apoi Monitorul Oficial.

În expunerea de motive, iniţiatorii arată că necesitatea acestei modificări este dată în primul rând de efectele pandemiei pe piaţa forţei de muncă, cu închiderea unor afaceri şi posibilităţile reduse de reangajare a celor daţi în şomaj:

Cei care doresc să beneficieze de șomaj, trebuie să se înregistreze la agențiile pentru ocuparea forței de muncă în a căror rază teritorială își au domiciliul sau reședința.

Sursa ZCH News

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )