Pompierii mehedințeni au desfășurat un exercițiu la liceul teoretic Dr. Victor Gomoiu

Pompierii mehedințeni au desfășurat un exercițiu la liceul teoretic Dr. Victor Gomoiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a desfășurat, azi, un exercițiu cu forţe şi mijloace în teren, privind intervenţia în cazul producerii unui incendiu la Liceul teoretic Dr. Victor Gomoiu din localitatea Vânju Mare.

Conform scenariului exercițiului, în urma unui scurtcircuit produs într-o sală de clasă de la etajul I al liceului, a izbucnit un incendiu, care se manifesta cu flacără deschisă, cu degajare puternică de fum, gaze toxice şi temperaturi ridicate. După producerea evenimentului negativ, personalul de pe locul de muncă a evacuat elevii și s-a autoevacuat, dar două persoane au rămas blocate în încăperea inundată de fum şi gaze toxice.

În urma apelului 112, Staţia de Pompieri Vânju Mare, a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD pentru salvarea şi evacuarea persoanelor surprinse în interiorul clădirii, pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar și pentru acordarea primul ajutor medical persoanelor găsite la locul evenimentului.

Scopul acestui exerciţiu a fost stabilirea și însușirea unei concepţii de acţiune viabile a forţelor de intervenţie şi a măsurilor ce se impun pentru salvarea persoanelor şi lichidarea incendiului.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )