Păcăliți cu locuri de muncă în Germania

Păcăliți cu locuri de muncă în Germania

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, din municipiul Motru, au fost reținuți de polițiști. Ei sunt acuzați că au pus în aplicare o schemă de obținere a unor venituri de pe o platformă online de jocuri de noroc. Astfel, cei trei au postat anunțuri, în mediul online, că oferă locuri de muncă în Germania, iar pe această cale obținând fotografii cu documentele de identitate ale persoanelor interesate.

Ulterior, aceștia foloseau documentele de identitate, obținute în mod fraudulos, pentru a deschide conturi de pariuri pe platforma online de jocuri de noroc respectivă, întrucât la deschiderea contului primeau un bonus de bun venit, în cuantum de până la 1.200 de lei. În urma administrării probatoriului în cauză s-a constatat faptul că cei trei au reușit să obțină în mod fraudulos aproximativ 1.000 de documente de identitate. Totodată, s-a mai stabilit faptul că aceștia au falsificat documente de identitate, în format electronic, cu care au reușit, de asemenea, să deschidă conturi pe platforma de jocuri de noroc.

În cursul zilei de ieri, polițiștii de combatere a criminalității organizate, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, dintre care patru în municipiul Motru, județul Gorj și unul în municipiul Constanța, fiind identificate mai multe sisteme informatice (telefoane, laptopuri), cu care cei 3 săvârșeau infracțiunile.

La finalizarea cercetărilor,  polițiștii de combatere a criminalității organizate au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, a celor trei bărbați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )