Castelul Bran în proprietatea unui cetățean străin cu domiciliul la New York! 

Castelul Bran în proprietatea unui cetățean străin cu domiciliul la New York! 

Castelul Bran este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante obiective turistice din țara noastră. Acesta a revenit în atenția noastră în urmă cu două zile, când s-a aflat că Elon Musk l-ar fi închiriat pentru o petrecere de Halloween. Însă, puțini sunt cei care știu cine este proprietarul Castelului Bran. Iată cine a moștenit domeniul estimat la zeci de milioane de euro!

Castelul Bran a fost construit în 1388 și oferit Casei Regale în anul 1920, când Consiliul Orășenesc Brașov l-a dat Reginei Maria, în semn de recunoștință față de contribuția sa la înfăptuirea Marii Uniri.

La 18 ani distanță, mai exact la moartea Reginei, castelul a intrat în posesia principesei Ileana, fiica acesteia, care era căsătorită cu Arhiducele Anton de Austria, membru al familiei de Habsburg.

În anul 1948, Castelul Bran a fost naționalizat, ajungând în proprietatea statului român. Mai târziu, în anul 2006, castelul a fost retrocedat legal moștenitorilor principesei Ileana.

Astfel, Dominic Habsburg a devenit proprietarul Castelului Bran, în urma retrocedării proprietății. Însă, arhiducele Dominic de Habsburg a intrat în posesia lui abia în 2009. Timp de 3 ani, Castelul Bran a fost administrat de Ministerul Culturii.

Nu de puține ori, Dominic de Habsburg a declarat că nu este deloc mândru e imaginea pe care o are Castelul Bran, deoarece este de părere că acest personaj nu a existat niciodată. Acesta a spus că domeniul ar trebui să fie cunoscut pentru adevărata sa istorie.

În urmă cu câțiva ani, Dominic de Habsburg ar fi încercat să vândă castelul, însă suma cerută a fost de 60 de milioane de euro.

La acea vreme, a fost o neînțelegere între Consiliul Județean Brașov, care dorea să cumpere castelul și Ministerul Culturii.

Înainte de pandemie, în 2018, Castelul Bran avea vânzări de aproape 7 milioane de euro pe an.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (1 )