Activități de prevenire în rândul elevilor

Activități de prevenire în rândul elevilor

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară în colaborare cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mehedinți au continuat activitățile în cadrul ,,Campaniei pentru prevenirea cyberbullyingului, conștientizarea riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce priveste infracțiunea de violarea vieții private”, în zonele de agrement, respectiv ,, Tabăra de dezvoltare personală VEST” din localitatea Șvinița și ,,Aventura Park” din localitatea Eșelnița. Astfel, polițiștii au discutat cu tinerii despre efectele comportamentelor online asupra dezvoltării copilului și a tânărului, precum și mecanisme prin care pot fi prevenite situațiile neplăcute generate de bullyingul cibernetic.
De asemenea, s-au purtat discuții cu privire la protecția vieții private prevăzute de lege, respectiv noțiunea juridică de violare a vieții private, modalitățile prin care poate fi produsă această infracțiune și pedepsele stabilite de lege în cazul săvârșirii acesteia.
Totodată, elevii au mai primit informații utile despre efectele nocive pe care drogurile le au asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului lor.
Aceste întâlniri vor continua în perioada următoare și urmăresc încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )