Acțiuni pe linie rutieră ale polițiștilor mehedințeni

Acțiuni pe linie rutieră ale polițiștilor mehedințeni

Polițiștii rutieri au desfășurat în ultimele 24 de ore activități pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive, precum și sancționarea oricăror abateri de la normele legale constatate în trafic.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.025 de lei. Totodată, pentru încălcarea normelor rutiere au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Iată câteva exemple:

– La intersecția bulevardului Revoluției 1989 cu strada Orly, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. Din verificările efectuate de polițiștii Biroului Rutier s-a stabilit că un bărbat din județul Gorj în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Revoluției 1989, în Drobeta-Turnu Severin, la intersecția cu strada Orly a efectuat viraj stânga, nerespectând semnificația indicatorului Accesul Interzis. Ulterior, conducătorul auto a efectuat manevra de mers înapoi, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un alt bărbat din Drobeta-Turnu Severin. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Totodată, în urma testării cu aparatul din dotare, la conducătorul auto din județul Gorj au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un bărbat de 35 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism pe DN 56A, în afara localității Vânju Mare, a fost depistat de oamenii legii având exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendată. În urma testării cu aparatul din dotare a conducătorului auto au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )