Trei tineri din Tâmna, prinși în flagrant în timp ce sustrăgeau lemne

Trei tineri din Tâmna, prinși în flagrant în timp ce sustrăgeau lemne

Un pădurar a depistat, noaptea trecută, în localitatea mehedințeană Cervenița, comuna Prunișor, trei tineri care furau material lemnos. Aceștia sustrăgeau arborii din extravilanul comunei Prunișor, încărcând lemnele în două autoturisme. Bărbatul a sunat la 112, iar la fața locului s-au deplasat polițiștii Secției Rurală Șimian. Făptașii au încercat să fugă la vederea oamenilor legii și nu au răspuns somației acestora de a se opri, mai mult decât atât, au încercat să fugă, fapt pentru care unul dintre polițiști a tras un glonț în plan vertical, iar cei trei au fost prinși în cele din urmă. Prejuduciul este unul scăzut: 2 mc, însă cei trei tineri prinși la furat (21, 25, respectiv 27 de ani) au fost duși la audieri și se vor alege cu dosar penal pentru faptele comise.

Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, urmând ca la finalizarea acestora să se propună măsurile corespunzătoare.

“Poliția Municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată de un bărbat de 55 de ani, pădurar în cadrul unui ocol silvic, cu privire la faptul că persoane necunoscute taie arbori din pădurea situată în extravilanul localității Cervenița. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secție Poliție Rurală Șimian, care au surprins în flagrant delict trei bărbați care ar fi tăiat de pe picior arbori. La vederea polițiștilor, cei trei bărbați au încercat să fugă, iar pentru a-i determina să se oprească unul din polițiști a executat un foc de armă în plan vertical, reușindu-se imobilizarea persoanelor în cauză. În urma verificărilor, s-a stabilit că cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 27 de ani, toți din comuna Tâmna, ar fi tăiat de pe picior mai mulți arbori, pe care îi încărcaseră în două autoturisme. Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit și comunicat ulterior.”, transmite IPJ Mehedinți.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )