
Tot mai puțini severineni se debranșează de la sistemul centralizat de încălzire

Dacă în anii trecuți, asigurarea căldurii în locuințe pe bază de gaz era prima opțiune pentru mulți dintre locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin, anul acesta, lucrurile par să se fi schimbat, datorită prețului crescut al acestuia.
Numărul de debranșări de la sistemul centralizat de încălzire este în scădere. Faptul că prețul gazului a crecut, dar și situația firmei, care are în concesiune extinderea rețelei de gaz natural (lucrările sunt sistate) sunt câteva dintre motivele care îi determină pe severineni să rămână racordați la sistemul centralizat al orașului.
„În perioada 01 aprilie – 15 septembrie, s-au efectuat 410 de debranșări individuale, adică la apartamente, iar la scări de bloc – 18 scări (adică 171 de apartamente). Făcând o comparație cu anul trecut, când au fost înregistrate 1360 de debranșări, observăm o scădere considerabilă. La începtul sezonului rece 2022 – 2023, vom alimenta, de la sistemul centralizat din Drobeta Turnu Severin, 24.000 apartamente”, a afirmat Ilie Alecu, directorul SPAET.
Pentru a furniza căldură, primăria are nevoie de suma de 70 milioane de lei. Dacă orașul nu va primi sprijin de la Guvern, este posibil ca cele 24.000 de apartamente să rămână în frig. Conform legii, furnizarea căldurii în sistem centralizat trebuie să înceapă când, timp de trei nopți, consecutiv, se înregistrează temperaturi sub 10 grade.