Spagarii de la primărie și prefectură au scăpat ieftin

Spagarii de la primărie și prefectură au scăpat ieftin

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul în cazul celor doi funcționari de la primăria Drobeta Turnu Severin, respectiv Prefectura Mehedinți, implicați în dosarul șpăgilor date pentru mai multe terenuri.

Constantin Vintilă, fost şef al Serviciului Juridic al Instituţiei Prefectului Mehedinţi, a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat că a primit mită de la o persoană, pentru a o ajuta la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren situat în intravilanul municipiului Drobeta – Turnu Severin.

În acelaşi dosar, Cătălin Iancu Preduţ, fost director executiv al Direcţiei Cadastru Fond Funciar din cadrul Primăriei Severin şi, în același timp, vicepreşedinte al comisiei de punere în posesie, constituită la nivelul Comisiei Locale de fond funciar, a fost condamnat definitiv la 2 ani cu suspendare. Fostul funcaționar al primăriei este acuzat că a primit mită 30.000 de euro de la aceeaşi persoană.

Un complet de la Instanţa supremă a respins apelul procurorilor DNA şi a menţinut pedepsele cu suspendare aplicate celor doi de către Curtea de Apel Craiova în iulie 2021.

Sursa Actual de Mehedinți

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (1 )