Siguranța participanților la traficul rutier, prioritate a polițiștilor mehedințeni

Siguranța participanților la traficul rutier, prioritate a polițiștilor mehedințeni

În ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au acționat în sistem integrat, pentru menținerea unui climat adecvat de siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor cu violență, a traficului și consumului de droguri dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, pentru abaterile constatate de oamenii legii au aplicat 181 de sancțiuni contravenționale în valoare de 33.615 lei, au retras 6 certificate de înmatriculare și au reținut 9 permise de conducere.

  • La data de 05 septembrie a.c., între orele 09.00-12.00/16.00-20.00, polițiștii Biroului Rutier au organizat o acțiune pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, pe raza municipiului, ocazie cu care au fost legitimate 28 de persoane, controlate 23 autovehicule și aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.940 lei. Pe timpul activității desfășurate polițiștii au reținut 2 permise de conducere
  • La data de 05.09.2023, polițiștii orșoveni au organizat o acțiune pentru combaterea cauze generatoare de accidente rutiere ocazie cu care au fost verificate 19  autovehicule și legitimate 24 de persoane, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.450 lei.
  • La data de 05.09.2023, între orele 21.00-00.00, polițiștii orașului Strehaia și Secției de Poliție Rurală Strehaia în colaborare cu Detașamentului de Jandarmi Strehaia au organizat o acțiune pentru menținerea unui climat optim 20 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.570 lei.
  • În data de 05 septembrie a.c., polițiștii orașului Vânju Mare și secțiilor de poliție arondate au organizat acțiuni pentru menținerea unui climat de liniște publică pe raza de competență, ocazie cu care au fost controlate 69 autovehicule și legitimate 91 persoane, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.555 lei. Polițiștii au efectuat 17 testări cu aparatura de specialitate și au reținut un permis de conducere.
  • La data de 05 septembrie a.c., în intervalul orar 16.00-19.00, polițiștii orașului Baia de Aramă și Secției de Poliție Rurală au organizat o acțiune în trafic pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe interzise la volan, ocazie cu care au fost controlate 14 și legitimate 19 persoane, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.480 lei. Totodată, a fost reținut un permis de conducere și retras un certificate de înmatriculare, șase conducători auto fiind testați cu aparatul etilotest.
  • Pe timpul activității organizate a fost depistat în trafic, un bărbat de 41 ani, din comuna Greci, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Baia de Arama, iar cu ocazia verificărilor s-a constatat ca acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale, și uz de fals fapte prev. și ped. de Codul Penal.

Polițiștii recomandă pietonilor:

-să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor “Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora;

-să aştepte sosirea autobuzului pe trotuar sau pe refugiile special amenajate;

-după coborârea din mijloacele de transport public să nu traverseze prin faţa sau prin spatele acestora ci după plecarea lor din staţie, prin locurile rezervate trecerii;

-înainte de a traversa prin locurile permise, să se asigure că în acel moment nu se apropie vehicule sau conducătorii acestora au sesizat intenţia lor şi au oprit pentru a le acorda prioritate de trecere;

-să nu pună conducătorii de autovehicule în situaţia de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate;

-să utilizeze trotuarelor aflate de o parte şi de alta a părţii carosabile. Când acestea lipsesc, circulaţia se face pe acostament sau pe partea stângă a carosabilului în sensul de mers şi cât mai aproape de marginea acestuia;

-să nu prelungească timpul de traversare, să întârzie sau să se oprească fără motiv;

-să nu traverseze, strecurându-se printre autovehiculele parcate în apropierea bordurii sau trotuarului;

-să nu se angajeze în traversare atunci când se apropie maşina salvării, a pompierilor, a poliţiei (cu atenţionare acustică sau luminoasă).

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )