Severinul arată minunat, iar severinenii sunt fericiți în sondaje

Severinul arată minunat, iar severinenii sunt fericiți în sondaje

Drobeta Turnu Severin, se regăsește printre orașele din țară în care nivelul de mulțumire al oamenilor este unul mare. Așa arată datele Băncii Mondiale, publicate în Barometrul Urban – Calitatea Vieții în România.
Peste 80% din populația din mediul urban din România este mulțumită de orașul în care trăiește se arată în raport. În 9 orașe nivelul de satisfacție depășește 90%: Cluj-Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Brașov, Drobeta Turnu Severin (94%), Timișoara, Sighișoara (92%), Slatina și Iași (90%).
Potrivit raportului Băncii Mondiale, în ceea ce privește accesul la facilitățile educaționale, 67% din populația urbană se declară satisfăcută. Severinenii și băileștenii sunt cei mai mulțumiți din țară de școlile pe care le au: Drobeta-Turnu Severin (86%), Băilești (85%) și Sinaia (82%).
Tot severinenii sunt și în topul celor mai mulțumiți români de la oraș de starea clădirilor din localitate, nivelul de satisfacție fiind de peste 70%, precum și față de spațiile publice – 84%, de facilitățile sportive – 74% și culturale – 83%.
Peste 90% dintre ei se simt în siguranță în orașul și cartierul în care locuiesc.

Raportul integral al Băncii Mondiale:

Sursa Jurnalul Olteniei

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )