Se restaurează grifonii Palarului Culturii din Drobeta Turnu Severin

Sursa foto stiripesurse.ro

Cei doi grifoni, lira și soclurile aferente, amplasate pe clădirea Palatului Culturii din Drobeta-Turnu Severin intră într-un amplu proces de restaurare-conservare. Lucrarea este una complexă și va fi realizată de o echipă de sculptori condusă de Emilian Popescu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Craiova și doctor în arte vizuale la Facultatea de Arte Plastice a Universității de Vest din Timișoara. În urmă cu doi ani, unul dintre grifoni a fost distrus din cauza vechimii.

În urmă cu doi ani de zile, o bucată dintr-un grifon amplasat pe clădirea Palatului Culturii din Drobeta-Turnu Severin s-a prăbușit în gol. Din cauza vechimii și a intemperiilor, materialul din care sunt construite statuile, a cedat. Ceea ce urmează să realizeze echipa de sculptori sosiți la Turnu Severin este o lucrare complexă și dificilă, totodată. Emilian Popescu, sculptorul care va conduce seria lucrărilor de restaurare-conservare spune că acestea vor începe cu o inspecție pentru verificarea amănunțită a suprafețelor și volumelor degradate, urmând ca după aceea să se realizeze un punct de lucru, pentru a evita poluarea dată de intervențiile de restaurare.

Pentru ca cele două statui, lira și soclurile aferente, să poată fi restaurate au fost parcurse toate demersurile cerute de lege pentru astfel de obiective de patrimoniu. După doi ani, primăriei Severinului i-au fost acordate toate avizele de la Ministerul Culturii, pentru începerea lucrărilor.

Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 428.000 de lei. Ele vor începe în această lună și se vor încheia, în cel mult 5 luni.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )