S-a dat startul la realizarea celei mai lungi piste de biciclete din România

S-a dat startul la realizarea celei mai lungi piste de biciclete din România

A fost lansată licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru realizarea unui circuit turistic de bicicletă de 92,4 kilometri în Munții Apuseni.
Traseul a fost denumit Velo Apuseni și mai include și județele Alba și Cluj, având o lungime totală de 224 de kilometri. Contractul are o valoare estimată de 6,4 milioane de lei, fără TVA. Valoarea estimată a investiției din județul Cluj se ridică la 37 de milioane de lei.
Din totalul distanței, 99,3 km vor fi pe teritoriul județului Bihor, 35,3 km pe teritoriul județului Alba, iar restul de 92,4 km în județul Cluj.
Valoarea contractului de finanțare, 100% nerambursabilă, este de 110 milioane lei. Proiectul va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin Investiția I.4 „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național”, Componenta 11 – Turism și Cultură.
Estimările sunt că, în iunie 2026, traseul va fi deschis integral circulației. Inițial, traseul trebuia să fie de aproape patru ori mai lung. Cererea de finanţare depusă iniţial avea în vedere amenajarea unui traseu cicloturistic de 823 km în cele trei judeţe.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )