Primul român monitorizat cu brățară electronică a încercat să-și taie brățara și să fugă

Primul român monitorizat cu brățară electronică a încercat să-și taie brățara și să fugă

Primul bărbat monitorizat cu brățară electronică din România a încercat să scape de dispozitiv, tăindu-l cu un cuțit. Nu a reușit, dar prin gestul comis și-a înrăutățit situația juridică și a ajuns în arest.

„Bărbatul, căruia i-a fost montată brățara de monitorizare la începutul acestei luni, de către polițiști din cadrul Secției 17, ar fi folosit un obiect tăietor-înțepător pentru a tăia dispozitivul de localizare, însă nu a reușit”, arată un comunicat al Poliției.

Sistemul de monitorizare cu brățări electronice a devenit de sâmbătă trecută operațional în București și în județele Iași, Mureș și Vrancea. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, operaționalizarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică urmează să se aplice în trei etape, determinate prin raportare la cazurile de aplicare și la aria teritorială la nivelul căreia urmează să fie operaționalizat sistemul.

Astfel, în prima etapă, 2022 – 2023, acesta va fi implementat la nivelul municipiului București și al județelor Iași, Mureș și Vrancea.

În a doua etapă, în anul 2024, la nivelul județelor Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Covasna, Giurgiu, Galați, Harghita, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Satu-Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui și Vâlcea.

A treia etapă este în anul 2025, la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județele amintite și la nivelul județelor Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Olt, Suceava, Timiș și Tulcea.

Sursa ziare.com

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )