Polițiștii mehedințeni continuă activitățile pentru menținerea climatului de ordine și siguranță și prevenirea faptelor antisociale

Polițiștii mehedințeni continuă activitățile pentru menținerea climatului de ordine și siguranță și prevenirea faptelor antisociale

În ultimele 48 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat în tot județul, pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte antisociale. Activitățile au fost desfășurate în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și s-a urmărit prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, cu consecințe imprevizibile, din cele mai grave. Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau subtanțelor psihoactive, precum și sancționarea oricăror abateri de la normele legale constatate în trafic. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 380 sancțiuni contravenționale, în valoare de 171.080 lei. Totodată, pentru încălcarea normelor rutiere au fost reținute 47 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

Exemple:

  • La data de 05 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Orșova au depistat, în trafic, un bărbat de 40 de ani, din comuna Oituz, județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe DN 57, în localitatea Dubova, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2900 de lei conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere.
  • La data de 05 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Orșova au depistat, în trafic, un bărbat de 45 de ani, din comuna Aroneanu, județul Iași, în timp ce conducea un autoturism pe DN 57, în localitatea Dubova, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1305 lei conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere.
  • La data de 05 august a.c., ora 23.45, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Hinova au depistat, în trafic, un bărbat de 32 de ani, din comuna Prunișor, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Ghelmegioaia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care, a indicat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcolemiei.  În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a lator substanțe.
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )