<strong>Polițiștii mehedințeni au dat amenzi de peste 163.000 de lei în ultimele 72 de ore</strong>

Polițiștii mehedințeni au dat amenzi de peste 163.000 de lei în ultimele 72 de ore

În ultimele 72 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 494 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost sancţionaţi 68 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 64 care nu au purtat centura de siguranţă. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 163.300 lei.  Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 40 de permise de conducere și au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare.

Iată câteva exemple elocvente:

  • La data de 11 februarie a.c., ora 20.15, polițiștii din cadrul  Secției Poliție Rurală Vânju Mare, au depistat, în trafic, pe DN56C, în localitatea Gruia, un bărbat de 23 de ani, din comuna Gruia, în timp ce conducea un autovehicul fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  •  La data de 13 februarie a.c., ora 01.40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, în trafic, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, în municipiul Drobeta-Turnu Severin, un bărbat de 25 de ani, din comuna Oțelec, județul Timiș, în timp ce conducea un autovehicul după ce ar fi consumat substanțe psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de metamfetamină, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge. În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )