Planul Roșu de Intervenție, activat la Timișoara

Planul Roșu de Intervenție, activat la Timișoara

Alertă, în noaptea de sâmbăta spre duminică, la Timișoara, după ce un apel la 112 anunța producerea unui incendiu la Spitalul de Copii Louis Țurcanu. Au fost evacuați zeci de micuți bolnavi, mamele lor și personalul medical.

În jurul orei 1.00, copiii internați la Secția de Oncologie – Hematologie, aflată la etajul 1, și în cea de Pediatrie au fost treziți din somn de fumul înecăcios.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că a fost activat Planul roşu de intervenţie, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

„La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor I şi II, au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi. De la sosirea forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei, incendiul nu s-a propagat”, a precizat Elena Megherea.

Au intervenit pompierii militari cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă ASAS, câte două autoscări S42 şi ambulanţe SMURD B, o ambulanţă SMURD tip C, două autospeciale de transport personal.

Cel mai probabil un scurtcircuit s-a produs la o stație de tratare a aerului care a provocat topirea mai multor elemente din plastic ce au provocat degajarea însemnată de fum.

Pericolul a fost înlăturat imediat și, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Stația de tratare a aerului are aproximativ 10 ani vechime și nu a creat probleme până acum. O anchetă a pompierilor va arăta dacă a fost vorba de o defecțiune a acesteia sau nu.

Sursa Știrile ProTV

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )