La Jocurile Europene de la Cracovia, România a terminat pe locul 15

La Jocurile Europene de la Cracovia, România a terminat pe locul 15

Şase medalii de aur, şase de argint şi cinci de bronz au cucerit tricolorii. Medalie de Aur au luat Vlad Dascălu, ciclist, la Mountain Bike, Claudia Bobocea, atletă, la cursa de 1500 de metri, Bernadette Szocs, la tenis de masă simplu feminin, Kinga Barabasi, tot tenis de masă, simplu feminin, Apor Gyorgydeak, tenis de masă (simplu masculin) la teqball (tenis de masă cu capul şi piciorul) şi echipa feminină de tenis de masă a României.
Medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, scrimera Ilinca Pantiş la sabie, perechea Kinga Barabasi şi Katalin Dako la teqball (dublu feminin) şi pugilista Lăcrămioara Perijoc la cat. 54 kg.

Medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite), atleta Andrea Miklos la 400 m, scrimera Mălina Călugăreanu la floretă, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt) şi Elizabeta Samara (simplu feminin) la tenis de masă, scrie Agerpres.

La prima ediţie a Jocurilor Europene, Baku 2015, România s-a clasat pe locul 17 în ierarhia pe medalii, cu un bilanţ de 3-5-4, iar în 2019, la Minsk, a încheiat pe 26, cu 2-3-5.
În Polonia, Italia a ocupat primul loc în ierarhia pe medalii, cu 35 de aur, 26 de argint şi 39 de bronz, urmată de Spania, 21-17-19, Ucraina, 21-12-8, etc.

Sursa prosport.ro

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )