Intervențiile pompierilor mehedințeni în acest weekend

Intervențiile pompierilor mehedințeni în acest weekend

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru gestionarea a 56 de situații de urgență, în acest weekend. Aceștia au acționat pentru stingerea a cinci incendii, salvarea unui animal, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și la trei accidente rutiere. Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistență medicală de urgență unui număr de 46 de persoane, ca urmare a apelurilor primite prin 112.
Pompierii militari au asigurat măsurilor de apărare împotriva incendiilor la trei accidente rutiere, în urma cărora cinci persoane au primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD și echipajele SAJ, acestea fiind transportate la spital.
În cursul zilei de duminică, 30 iulie, un echipaj de pompieri din cadrul Stației Strehaia a acționat cu o autospecială pentru salvarea unui câine, blocat într-un tub de scurgere, în localitatea Stejaru, comuna Corcova. Pompierii au folosit accesoriile din dotare și au reușit extragerea în siguranță a patrupedului.
În perioada de referință, pompierii au intervenit și pentru stingerea a cinci incendii. Dintre acestea trei s-au manifestat la vegetație uscată și o groapă de gunoi, pe raza localităților Recea, Burila Mică și Halânga, unul la o cultură de grâu, în localitatea Corzu, iar altul a afectat mai multe autovehicule parcate în localitatea Malovăț.
Pompierii militari au depus eforturi susținute pentru limitarea și lichidarea incendiilor, care au cuprins o suprafață de peste zece hectare de vegetație uscată și circa 40 hectare de cultură de grâu, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni.
De asemenea, în perioada 28-30.07.2023, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat misiuni de supraveghere la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi ,,Festivalului berii”, pe Esplanada Crișan, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )