Începe furnizarea căldurii pentru locuințele din Drobeta Turnu Severin

Începe furnizarea căldurii pentru locuințele din Drobeta Turnu Severin

Sunt vești bune pentru severineni. Centrala termică Halânga va fi pornită în data de 14 noiembrie 2022, iar începând cu data de 15 noiembrie 2022 locuinţele din municipiul Drobeta Turnu Severin, racordate la sistemul centralizat de încălzire vor primi căldură, au informat reprezentanţii SERVICIULUI PUBLIC DE ALIMENTARE CU ENERGIE TERMICĂ.

Reamintim că, prețul gigacaloriei este de 921 de lei, din care populația va plăti 450 de lei pe gigacalorie. În aceste condiții, prețul căldurii pentru o singură lună va ajunge la peste 1000 de lei.

„În cursul zilei de ieri, am avut întâlnire cu 30 de asociații de proprietari, pentru a face un sondaj cu privire la pornirea agentului termic în Drobeta Turnu Severin. Am luat în calcul asociațiile mai mari din oraș. Din cele 30 de asociații, 29 au spus că, până luni, nu este necesară furnizarea agentului termic. Am discutat, apoi, cu reprezentanții primăriei și cu colegii mei de la termocentrala Halânga – noi suntem pregătiți, în orice moment, să pornim furnizarea, dar s-a luat hotărârea ca, în data de 14 noiembrie (adică luni), să pornim termocentrala de la Halânga, urmând ca, în cursul zilei de 15 noiembrie (marți), să fie furnizat agentul termic la școli, spitale și la asociații. Noi, inițial, am vrut să pornim agentul termic pe data de 10 noiembrie, însă, dacă asociațiile au cerut să dăm mai târziu, am luat decizia în consecință. La 15 noiembrie, vom avea, în stoc, păcură pentru asigurarea agentului termic până la 1 decembrie. În ceea ce privește datoriile către SPAET, sunt 21 de asociații care înregistrează debite către noi. Pe de altă parte, sunt asociații care ne-au dat bani în avans pentru a ne sprijini în ceea ce privește furnizarea agentului termic. Către scările, care au datorii, nu se va furniza căldură.”, declară directorul Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică Drobeta Turnu Severin, Ilie Alecu.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )