Impozit special pe mașini și locuințe de lux

Impozit special pe mașini și locuințe de lux

Foto Google

Românii care dețin clădiri rezidențiale și mașini scumpe vor fi nevoiți să plătească un impozit special. Ministerul Finanțelor a pus marți, 19 septembrie, în dezbatere publică, proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

Potrivit proiectului de lege, vor fi obligați la plata unui impozit special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare:

a) persoanele fizice care au în proprietate/proprietate comună clădiri rezidențiale situate în România, dacă valoarea impozabilă a clădirii depășește 2.500.000 lei;

b) persoanele fizice și persoanele juridice care au în proprietate autoturisme înmatriculate/înregistrate în România a căror valoare de achiziție individuală depășește 375.000 lei.

Impozitul se datorează pe o perioadă de 5 ani începând cu anul fiscal în care are loc predarea-primirea autoturismului sau pentru fracțiunea de ani rămasă până la împlinirea perioadei de 5 ani de la această dată pentru cele la care predarea-primirea autoturismului a avut loc anterior.

Impozitul special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare se plăteşte la bugetul de stat:

  • până la data de 30 aprilie inclusiv a anului pentru care se datorează, de către contribuabilii care au în proprietate/proprietate comună clădiri rezidențiale situate în România a căror valoare impozabilă depășește 2.500.000 lei;
  • până la data de 31 decembrie inclusiv a anului pentru care se datorează impozitul, de către contribuabilii care au în proprietate autoturisme înmatriculate/înregistrate în România a căror valoare de achiziție individuală depășește 375.000 lei.

Impozitul special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare constituie venit al bugetului de stat și se administrează de către A.N.A.F., potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )