Hoţii de clopote din județul Mehedinți, au fost prinşi 

Hoţii de clopote din județul Mehedinți, au fost prinşi 

În luna decembrie, cu câteva zile înainte de Crăciun, două biserici din județul Mehedinți au fost jefuite. Hoții au furat clopotele și mai multe bunuri. Tot aceiași hoți, la începutul lunii ianuarie au furat 8 mii de euro și 67 mii de lei din casa unor bătrâni, din comuna Bîcleș.

După luni bune de căutări, oamenii legii, au reușit să le dea de urmă. Făptașii au ajuns în arest preventiv, după ce, în tot acest timp, s-au plimbat și în afara țării. 

Tinerii de 28 de ani, respectiv 21 de ani originari din județul Mehedinți își vor petrece următoarele 30 de zile în arestul preventiv al IPJ Mehedinți. Aceștia au fost ajutați de doi minori de 16, respectiv 17 ani. 

“În luna ianuarie a.c., în comunele Bâcleș și Tâmna au fost înregistrate 3 furturi din locuințe, 2 tâlharii și furtul a două clopote de la două bisericii. Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Strehaia, cu sprijinul Poliției Oraș Vânju-Mare și Serviciului de Investigații Criminale, au desfășurat un complex de activități care a dus la destructurarea unui grup de persoane bănuite, format din tineri, din comunele Pădina și Bălăcița, fenomenul infracțional fiind stopat. În cauză, au fost efectuate activități specifice în colaborare cu S.O.S. Mehedinți și B.O.S. Craiova, dar și expertize genetice, care au condus la identificarea și probarea activități infracționale a patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 28 de ani , domiciliați în județul Mehedinți. În cursul cercetărilor, au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare, prejudiciul total estimat, inițial, la 200.000 de lei, fiind parțial recuperat, persoanele bănuite fiind plecate, pentru diferite perioade, în străinătate. La data de 12 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Strehaia au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 21 de ani, din comuna Pădina, respectiv a unui bărbat, de 28 de ani, din comuna Tâmna. Astăzi, 13 septembrie, Judecătoria Strehaia a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbați, pentru 30 de zile.”, conform IPJ Mehedinți.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )