Elev jandarm vicecampion național la judo, în practică la Jandarmeria Mehedinți

Elev jandarm vicecampion național la judo, în practică la Jandarmeria Mehedinți

Popescu David, împreună cu alți 13 colegi, au desfășurat în perioada 01 august-19 octombrie, primul stagiu de practică la Jandarmeria Mehedinți.

,,Să ajut oamenii este considerentul pentru care am ales să urmez această meserie, să evoluez într-o instituție bazată pe ordine și disciplină, care își desfășoară activitatea în slujba cetățenilor.

Copil fiind am fost impresionat de ținuta militară și mi-am dorit ca într-o bună zi, să o port și eu, iar acum sunt sigur că am ales cu inima, viitoarea profesie. Sportul este una dintre pasiunile mele, am practicat judo, participând la diverse competiții naționale și internaționale, iar rezultatele m-au motivat să continui această disciplină sportivă. Am obținut numeroase medalii, dar cea mai importantă, este, cu siguranță, cea care mi-a adus titlul de vicecampion național la judo. După o perioadă, am renunțat la acest sport și m-am concentrat pe studiu, sperând să-mi îndeplinesc dorința: aceea de a deveni jandarm. M-am pregătit la disciplinele necesare, sportul practicat fiind un avantaj pentru mine la susținerea probelor fizice, așa că am dat examen la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi de la Drăgășani, fiind admis în urma sesiunii martie-mai 2022. Sunt sigur că a fost cea mai bună alegere și că este meseria care mă reprezintă cel mai bine”.

Cei 14 elevi jandarmi de la Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi de la Drăgășani și Fălticeni urmează să se reîntoarcă la școlile de proveniență pentru activități didactice, după care vor reveni pentru un alt stagiu de practică, de data aceasta pe segmentul de pază și protecție instituțională.

Sursa Jandarmeria Mehedinți

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (1 )