Contravenții de peste 66.000 lei aplicate de polițiștii mehedințeni în ultimele 24 de ore

Contravenții de peste 66.000 lei aplicate de polițiștii mehedințeni în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat în tot județul Mehedinți, pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte sociale.

Activitățile au fost desfășurate în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și s-a urmărit prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 224 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 66.585 lei. Totodată, pentru încălcarea normelor rutiere au fost reținute 14 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Iată câteva exemple:

  • La data de 05 iulie a.c., polițiștii din cadrul  Secției  Poliție Rurală Izvoru Bârzii au depistat, în trafic, un bărbat de 48 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DC 7, în  comuna Izvoru Bârzii, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recolatrea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.
  • La data de 06 iulie a.c., ora 01.40, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic,un bărbat de 41 ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67, în localitatea Malovăț, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0.43 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recolatrea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )