Catalogul virtual îi va încurca pe elevi

Catalogul virtual îi va încurca pe elevi

În anul acesta școlar, în peste 740 de școli se va folosi catalogul electronic. Nu doar profesorii, ci și elevii și părinți vor putea să vadă în timp real situația școlară. Dacă elevii vor lipsi de la școală, acest lucru va putea fi văzut imediat de către părinți. Și de aici se pot isca multe conflicte între aceștia și copii. Unitățile școlare care folosesc catalogul online, în acest an, s-au înscris într-un program-pilot implementat de Ministerul Educației.

Profesorii pot folosi telefonul sau tableta pentru a trece note sau absențe, iar de acestea află imediat şi părinţii elevilor, care sunt notificaţi prin email ori de câte ori copiii lor primesc o notă nouă, ori li se pune o absenţă. Nu vor mai putea să absenteze fără știrea părinților.

Noul regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) 2022 urmează să fie publicat în Monitorul Oficial și va intra în vigoare de la 1 septembrie 2022. În documentul obținut de Edupedu.ro se arată că unitățile pilot pot folosi doar catalogul electronic, fără cel clasic, dar acesta trebuie tipărit și arhivat, obligatoriu, la finalul anului.

Sursa Ziare.com și EduPedu.ro

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )