Carburanții s-au scumpit din nou

Carburanții s-au scumpit din nou

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut din nou prețurile la benzina și motorina vândute în benzinăriile proprii, la două zile de la precedenta scumpire. Creșterea prețurilor de la noi are loc într-un context de piață marcat de scumpirea petrolului, creșterea marejelor de rafinare, stocuri mici și o capacitate de prelucrare tot mai redusă la nivel global.
Întrebat despre evoluția prețurilor la carburanți, premierul Marcel Ciolacu ca spus că scumpirea carburanţilor „nu este atât de mare”, și că în toată lumea au crescut prețurile din cauza războiului din Ucraina. Scumpirea va fi ţinută „într-un grafic”, a spus premierul.
„O să am o discuţie întâi să vedem de ce a crescut preţul, am înţeles că s-a mărit iarăşi barilul. E foarte uşor de influenţat, în urma războiului. Ştiţi că avem al doilea preţ cel mai mic preţ din Europa. Mi se pare că Bulgaria mai are cu 0,1 mai puţin decât România. Deci este o scumpire care s-a văzut în toată lumea şi în toată Europa. O să încercăm să o ţinem într-un grafic”, a spus Ciolacu, citat de Agerpres.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )