Cădițele în aer liber, unde poți face baie și dacă afară sunt -10 grade Celsius

Cădițele în aer liber, unde poți face baie și dacă afară sunt -10 grade Celsius

Mii de oameni merg și se îmbăiază anual, indiferent de anotimp, pe malurile râului Cerna, acolo unde pot beneficia liber, fără taxe, de apa minerală sulfuroasă a Băilor Herculane. Celebrele cădițe sunt alimentate de izvoarele de apă minerală sulfuroasă, clorurosodice, calcice, saline cu efect benefic pentru afecțiunile reumatismale osteo-articulare, afecțiunile post-traumatice și afecțiunile neurologice centrale și periferice.

Apele termale de la Băile Herculane sunt renumite în toată lumea și au fost căutate încă de pe vremea romanilor. Aici veneau să se relaxeze mai-marii imperiilor vremurilor de mult apuse, cum ar fi împărăteasa Sissi a Austriei, soția lui Franz Joseph. 

Fie că e vară sau iarnă, oamenii vin aici și se îmbăiază, de cele mai multe ori “după ureche”, fără o recomandare prealabilă a medicului, doar pentru că au auzit că “apa asta face bine”.

Gratuitatea îi atrage ca un magnet. Nici măcar mizeria și imaginea demnă de Evul Mediu nu îi sperie. Cădițele nu sunt altceva decât niște gropi mari în pământ, pe marginea cărora s-a turnat beton, care e vopsit periodic. Lângă ele s-au ridicat niște cabane improvizate, unde maseurii, profesioniști sau nu, își oferă serviciile.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )