Activități dedicate Zilei Pompierilor

Activități dedicate Zilei Pompierilor

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită la data de 13 septembrie, zi marcată de un eveniment semnificativ în istoria armei  – “Bătălia din Dealul Spirii”.

Premergător Zilei Pompierilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi organizează puncte de informare preventivă, expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie, dar și lecții deschise în unitățile de învățământ.

Sâmbătă și duminică, 10 – 11 septembrie, în intervalul orar 10.00-14.00, pompierii mehedințeni vor fi prezenți în două centre comerciale din municipiul Drobeta Turnu Severin situate pe Bulevardul Mihai Viteazu și Aleea Constructorului, unde vor organiza puncte de informare preventivă și expoziții cu o parte din tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotarea pompierilor mehedinţeni, folosite pentru salvarea semenilor, a bunurilor acestora şi a mediului. 

De asemenea, paramedicii SMURD vor fi alături de cetățeni, efectuând acțiuni de măsurare a tensiunii arteriale.

Luni, 12 septembrie, activitățile de informare preventivă vor continua în unitățile de învățământ, unde salvatorii se vor asigura în cadrul unor lecții deschise, că elevii și cadrele didactice cunosc regulile și măsurile de comportare în situația producerii unor situații de urgență.

 Tot luni, în intervalul 10:00 -14:00, cetățenii sunt așteptați pe esplanada Crișan din Drobeta Turnu Severin pentru a cunoaște specificul misiunilor de intervenție ale pompierilor, dar și comportamentul ce trebuie adoptat în funcție de manifestarea riscurilor. Totodată, cei interesați vor putea vedea o parte din tehnica de intervenție din dotarea subunității Drobeta Turnu Severin.

Activitățile dedicate Zilei Pompierilor se vor încheia marți, 13 septembrie, cu un simpozion ce va avea loc la Palatul Culturii “Theodor Costescu” sala Virgil Ogășanu, iar pe esplanada Fântânii Cinetice vor fi amplasate puncte de informare preventivă, dar și o expoziţie cu o parte din tehnica de intervenţie şi accesoriile folosite de pompieri pe timpul misiunilor, între orele 10:00-14:00.

În același interval orar, subunităţile noastre îşi vor deschide porţile pentru a dezvălui vizitatorilor o parte din activitatea salvatorilor mehedințeni.

Sursa ISU Drobeta

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )