Acțiuni ale polițiștilor rutieri mehedințeni în cadrul proiectului ROADPOL SAFETY DAYS

Acțiuni ale polițiștilor rutieri mehedințeni în cadrul proiectului ROADPOL SAFETY DAYS

Polițiștii rutieri mehedințeni acționează în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, în perioada 16-22 septembrie, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora. 

Una dintre ținte este ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

„De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

În cadrul acestui proiect, la data de 21 septembrie a.c., polițiștii rutieri desfășoară acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Prin activitățile derulate, polițiștii mehedințeni urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, potrivit IPJ Mehedinți.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (1 )