A doua tranșă pentru plata facturilor de încălzire

A doua tranșă pentru plata facturilor de încălzire

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) anunță că în curând va fi virată a doua tranșă pentru plata facturilor de încălzire. Încă 700 de lei vor fi virați pe cardurile de energie după jumătatea lunii septembrie.

Aproximativ 1,44 miliarde lei va ajunge inițial în conturile Companiei Naționale Poșta Română în data de 15 septembrie, după care banii vor fi transferați în conturile beneficiarilor.

„Asigurăm plata celei de a doua tranșe din ajutorul pentru compensarea prețurilor la energie și ne dorim ca acest sprijin să ajungă cât mai repede la familiile vulnerabile, care au nevoie de acești bani. Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate în fața lor, așa cum e normal”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vor beneficia de a doua transă pentru plata facturilor la energie aproximativ 2 milioane de gospodării. Din acestea, circa 1,65 milioane de gospodării au beneficiat și de prima tranșă din acest ajutor, în prima parte a acestui an, iar alte aproape 400.000 de familii primesc pentru prima dată acest sprijin.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )